Saturday, August 29, 2015

Clubul cinefililor - Freshman Father

Carmen găzduiește în fiecare săptămână ”Clubul Cinefililor”, unde fiecare ne putem da cu părerea despre filmele pe care le-am mai văzut.

”Freshman Father” este un film emoționant și care merită văzut, zic eu. :)
Doi adolescenți se confruntă cu drama unei sarcini nedorite și a unei căsătorii prea timpurii. Ei încearcă să se împartă între facultate, creșterea copilului și asigurarea necesităților familiei. După un timp destul de scurt, soția nu mai rezistă acestui ritm infernal al vieții și își părăsește soțul, lăsându-l să aibă grijă singur de copilul lor. Puțin mai târziu, ne dăm seama că fata respectivă l-a folosit pe micuțul lor doar ca să-l țină legat pe iubitul său de ea.

Ceea ce urmează apoi este o poveste impresionantă și amuzantă, pe alocuri, despre un tată care își crește singur copilul și reușește să termine cursurile facultății cu brio. La festivitatea de absolvire, băiețelul, având deja câțiva anișori, dă buzna în brațele tatălui său și toată audiența aplaudă perseverența acestui tânăr, care a reușit atât pe plan familial, cât și pe plan profesional.

Trailerul fimului nu ne spune prea multe, dar totuși vi-l las pentru a vă forma o părere:

Friday, August 28, 2015

Te aștept...

Anul acesta e foarte bogat în nunți la Biserica mea. Le-am și pierdut șirul deja... Am două invitații de onorat, prima peste două zile și a doua în octombrie. Vă dați seama ce preocupată sunt; cu ce să mă îmbrac, cum să mă aranjez, ce să cânt în Biserică - ultima parte e cea mai simplă, că am adunat deja o colecție de cântece de nuntă.

Și cu ocazia asta m-a prins și pe mine romantismul (nu mi se întâmplă foarte des) și mi-am adus minte ce am scris într-o agendă, acum câteva luni:

Cum aștept primăvara să învieze și să se înveselească natura, după gerul iernii...
Cum aștept să vină dimineața după o noapte grea...
Cum aștept să răsară soarele din dosul norilor de ploaie...
Cum aștept o ploaie de vară în mijlocul arșiței ca de cuptor...
Cum aștept o veste de la un suflet drag pe care nu l-am mai întâlnit de mult timp...
Cum aștept ca Dumnezeu să îmi asculte rugăciunile și să îmi dăruiască vindecare...
...Așa te aștept pe tine, cel cu care vreau să-mi petrec tot restul vieții mele.

Tuesday, August 25, 2015

Liebster Award


La invitația amabilă a Suzanei Miu, am preluat și eu această leapșă care face de un timp încoace înconjurul blogosferei - Liebster Award - pentru că mi se pare interesantă și provocatoare. Regulile ”jocului” sunt simple:

  • mulţumeşte persoanei care te-a nominalizat, scriind link-ul către blogul ei în postare;
  • răspunde la toate întrebările primite;
  • nominalizează 11 bloggeri care au sub 500 de followers;
  • formulează 11 întrebări pentru cei nominalizaţi de tine;
  • nu poţi nominaliza persoana care te-a nominalizat pe tine;
  • trimite-le nominalizaţilor un link la postarea în care i-ai numit, să se informeze cum trebuie.

Acestea fiind spuse, să vedem ce întrebări ne-a pregătit Suzana:

1. Ce crezi că apreciază la tine prietenii apropiați?
Faptul că se pot baza pe mine când au nevoie de ajutor.

2. Care este cel mai important subiect găsit pe internet pentru propria viață?
Hmm, ce să zic... informații despre aproape tot ce mă interesează.

3. Cât de bine crezi că te cunoști?
Nu foarte bine, uneori nu știu nici eu ce vreau. :)

4. Ce anume te face să zâmbești?
Copiii, oamenii veseli, comediile de bun simț, animalele drăgălașe.

5. Care este ultima idee utilă despre care ai citit și pe care ai încercat să o aplici?
Nu știu dacă este ultima citită, dar e prima care mi-a venit în minte: sportul eliberează endorfine care îți dau o stare de bine și te ajută să dormi mai bine. De câteva săptămâni încerc să fac sport regulat și pot spune că într-adevăr îmi face bine!

6. Îți faci planuri pe termen scurt / mediu / lung?
Îmi place să îmi fac planuri, să le notez în agendă etc. chiar dacă nu mă țin întotdeauna de ele, dar uneori mă las condusă și de inspirația de moment.

7. Ce este mai important: ce faci sau cât câștigi?
Ambele sunt importante pentru mine, având în vedere că greu mă urnesc să fac ceva ce nu îmi place, dar și că locuiesc în România, unde e greu să trăiești fără un venit decent.

8. Cât de des te critici?
Cred că e deja un obicei!

9. Ce muzică îți place?
Muzica acapella, melodiile cu mesaj profund, cele vesele și cele care îmi îndreaptă gândul spre Dumnezeu.

10. Care este scriitorul preferat?
Jane Austen.

11. Dacă te-ai putea teleporta, te-ai duce în trecut sau în viitor?
Ar fi mare tentația să merg în viitor, dar cum de multe ori am simțit că ar fi trebuit să mă nasc pe vremea bunicilor mei - cred că m-aș întoarce în trecut.

Interesante au fost aceste întrebări, mi-au dat mult de gândit. Sper că voi reuși să mă ridic și eu la înălțime cu întrebările mele. :)

1. Ce preferi să citești: romane sau cărți de dezvoltare personală?
2. Care este primul citat care îți vine acum în minte?
3. Dacă ți s-ar oferi posibilitatea să pleci din România, ai pleca?
4. Dacă ai putea fi un personaj dintr-o carte / dintr-un film, cine ai fi?
5. Care consideri că este cea mai mare realizare a ta?
6. Care a fost (sau este) materia ta preferată la școală?
7. Când te-ai îndrăgostit pentru prima oară?
8. Care era visul tău cel mai mare în copilărie?
9. Există vreo melodie care te descrie pe tine sau un moment din viața ta?
10. Care este prima lege pe care ai da-o dacă ai fi președinte?
11. Dacă L-ai întâlni pe Dumnezeu, ce I-ai spune?

Și ultima etapă a jocului... nominalizarea a 11 bloggeri. Am ales din lista mea câteva persoane care, din câte am observat eu, nu au participat până acum la această leapșă sau nu au fost încă nominalizate:

1. Îngerașul Gabriela
2. Roxana
3. Mihaela Pogoju
4. Addicted
5. Alina Valentina
6. Giorgiana Izabela Savu
7. Anastasia Ana
8. Aline Pop
9. Ella Anghel
10. Luiza
11. Maria

Și dacă mai sunt și alți bloggeri care ar dori să preia această leapșă, sunt invitații mei, cu mare drag! :)

Friday, August 14, 2015

Gânduri la mijloc de august

Și uite că am ajuns și la mijlocul lui august... Cu ocazia asta vreau să le urez la mulți ani și multe împliniri tuturor celor care poartă numele de Maria! :)

Deci nu-mi vine să cred cât de repede trece vara, cu toate că am mers zi de zi la serviciu, cu excepția unei singure săptămâni de vacanță în iunie, și cu toate că am avut parte de caniculă cât pentru cinci veri. Vara asta am făcut cură de înghețată și pepene. :)) Atâta înghețată și atâtea felii de pepene cred că nu am mai mâncat niciodată! S-au dus pe apa sâmbetei planurile mele de a mai da ceva kilograme jos... am făcut eu și ceva sport, dar destul de greu m-am mișcat pe căldura asta - trăiască sălile de sport cu aer condiționat și piscinele acoperite! Cred că îmi voi recanaliza eforturile pentru a slăbi la iarnă... dar nu știu ce rezultate voi obține, că în general iarna se acumulează kilograme, nu se topesc... că deh, e frig, cum să se topească? :)

Și număr săptămânile până la concediu... ce bine că au mai rămas doar două. Cred că în nici un an nu mi-am mai luat vacanță atât de târziu, dar mă consolez cu proverbul acela: ”Cine râde la urmă, râde mai bine.” Planul inițial a fost de a merge la Băile Felix, apoi ne-am gândit la Marea Neagră și în final ne-am hotărât pentru Brașov, cu parcul acvatic, parcul Aventura, Poiana Brașov și ce mai găsim pe acolo... Sper să nu ne mai răzgândim și de data asta, că ar fi cazul să ne facem rezervări deja!

Să ne bucurăm de vară, cât o mai avem, că o vorbă găsită pe Facebook spune: ”Peste 16 săptămâni ne vom curăța din nou mașinile de zăpadă!” sau cam așa ceva. Vacanță plăcută și odihnitoare vă doresc, iar dacă vacanța s-a încheiat, un sfârșit de vară fenomenal! :)

Tuesday, August 11, 2015

Meloman pentru o zi - Bridge over Troubled Water

O melodie celebră, ”Bridge over Troubled Water”, în interpretarea unuia dintre artiștii mei favoriți, Michael W. Smith - astăzi la rubrica ”Meloman pentru o zi”, găzduită de Iulisa. Bucurați-vă de ea și lăsați-vă sufletul să fie încurajat! :)


Saturday, August 8, 2015

Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day

Carmen găzduiește în fiecare săptămână ”Clubul Cinefililor” - m-am gândit că n-ar strica să mai dau și eu pe acolo. :)

Astăzi vă propun o comedie pentru întreaga familie: ”Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day”. Alexander, un băiat de 11 ani, are parte de niște zile foarte proaste, dar nimeni din familia sa nu pare să îl bage în seamă și îl înțeleagă, fiecare fiind ocupat cu ale lui. De aceea el își dorește ca și membrii familiei sale să experimenteze dezamăgirile pe care le trăiește el în fiecare zi. Și dorința i se împlinește; întreaga familie are parte de o zi dezastruoasă, plină de peripeții care mai de care mai ciudate, dar care are totuși un efect pozitiv: la finalul zilei toți sunt mai uniți și fiecare recunoaște că familia este cea mai importantă din viață.