Thursday, July 16, 2015

Mijloc de vară

S-a dus deja jumătate de vară... După cum mai spuneam și altădată, timpul zboară de-a binelea! Într-un fel aștept să treacă vara pentru că mai am concediu abia în septembrie, dar cred că mai mult vreau să mai fie vară... încă vreo jumătate de an. :)

Uneori mi-aș dori să locuiesc undeva prin țările calde, unde să fie mereu vară. Dar oare nu m-aș sătura acolo de atâta vară? Cred că aș duce dorul peisajelor ruginii de toamnă, și oare aș mai găsi frunze uscate cu grămada prin care să pășesc și să mă bucur ca un copil de foșnetul lor? Dar fără zăpadă, cum ar fi? Să nu mai merg eu la săniuș, la o bulgăreală, să celebrez Crăciunul fără farmecul iernii... Dar noua viață adusă de primăvară, cum m-ar mai putea încânta?

Deși schimbările de climă din ultimul timp au cam dat peste cap ”aranjamentele” de veacuri ale anului, tot ne mai putem bucura de patru anotimpuri - fiecare cu frumusețile și cu specificul lui. Dumnezeu le-a creat desăvârșite pe toate și tot El a inventat diversitatea, ca să nu ne plictisim și să avem mereu motive de încântare și admirație!

6 comments:

  1. Of, deja a trecut jumătate din vară? Nici n-am băgat de seamă, aşa ce repede zboară timpul ăsta. Bun îndemnul de a ne bucura de frumuseţile naturii!
    Zile frumoase în continuare! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, a trecut, dar mai avem jumătate de vară înainte. Mai bine privim la jumătatea plină a paharului. :)
      Zile frumoase vă doresc și eu, de vară, de toamnă, și de ce-or fi! :D

      Delete
  2. Ei, americanii aia din California o duc foarte bine la 20 de grade iarna. Cam asta e temperatura la care functionez eu, orice variatie in plus sau in minus ma scoate pe tusa. As duce dorul toamnei dar nu si al iernii, nu-mi place frigul deloc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nici eu nu pot spune că îmi place frigul, dar oricum, suport mai greu căldura prea mare decât frigul și cred că aș duce dorul zăpezii. :)

      Delete
  3. Nici eu nu pot sa cred ca timpul trece atat de repede si acus deja e august :) Ador vara si cred ca as putea trai acolo unde este doar vara :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cu atâtea zile caniculare, parcă m-am cam săturat de vară... dar sigur îmi va părea rău după ea când va veni frigul. :)

      Delete