Sunday, May 31, 2015

Castaway on the Moon

Nu știu alții cum sunt, dar eu... când mă plictisesc de filmele americane pe care le vizionez de obicei, le încerc și pe cele asiatice. :) Am deja la activ o colecție de filme coreene printre care s-au strecurat cel puțin un film chinez și unul filipinez, poate și de alte ”nații” răsăritene, nu mi le mai amintesc acum pe toate.

Dacă tot am fost pe la Carmen în vizită și am văzut invitația la clubul cinefililor, m-am gândit să îi dau curs și eu, cu o recomandare de film coreean - Castaway on the Moon - pe care mi l-a sugerat și mie altcineva și care mi-a plăcut foarte mult, deși mi s-a părut cam ciudat. :))

În esență, filmul este o poveste de dragoste dintre doi oameni inadaptați social: un bărbat care vrea să se sinucidă din cauză că nimic nu mai merge cum trebuie în viața lui și o femeie agorafobă, care își petrece viața în camera ei, sub îngrijirea părinților. Tentativa de sinucidere prin înec a bărbatului eșuează și acesta se trezește izolat pe o insulă, pe râul care trece prin mijlocul orașului. Urmează o poveste de supraviețuire parcă inspirată de Robinson Crusoe. Femeia îl descoperă cu ajutorul aparatului ei de fotografiat cu un obiectiv impresionant și crede că este un extraterestru. Cei doi comunică prin mesaje, pe care el le scrie pe nisip, iar ea le trimite în sticle aruncate în râu. În cele din urmă, bărbatul este găsit de o echipă de curățenie și alungat de pe insulă, având în sfârșit posibilitatea de a o întâlni pe femeia care a fost în stare să-și părăsească locul sigur în care a trăit până atunci, pentru a-i fi cumva de ajutor.

În caz că săracele mele cuvinte nu v-au convins, vă las și trailerul:


12 comments:

  1. suna tentant, multumesc pentru recomandare!
    si mie imi plac filmele asiatice, prezinta o cu totul altfel de lume, sunt alte obiceiuri, alta educatie, alta cultura. Ma fascineaza modul lor de gandire. Am notat numele filmului si il voi cauta.
    În ultima vreme am vazut si eu cateva filme asiatice pe care le recomand cu caldura:
    ♦ Picture bride (1994) un film americano-japonez
    ♦ Lunch box (2013) un film indian,
    ♦ Eat, drink, man, woman (1994) film taiwanez
    ♦ "It's hard to say I Love You" cu titlul original danez "Kinamand" (sau Chinaman) (2006) film danez, despre chinezi.
    Despre fiecare am scris cândva pe blogul meu... sunt filme superbe, absolut superbe!
    Noapte buna!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc și eu pentru recomandări, le pun pe listă. :)
      Noapte bună!

      Delete
    2. gata, vazut! :)) Simpatic film, dar incredibil! Atrage insa atentia asupra anomaliilor societatii contemporane! :-) Mi-a placut mult faza când s-a spalat pe cap si lui nu i s-a întâmplat nimic rau, dar pestii din jur au murit! Ba a murit chiar si rata care a ciugulit din resturile lui de peste prajit!
      Este un proverb: in viata, ce nu ne omoara, ne caleste! ☺
      Un film de apreciat, avand in vedere mai ales faptul ca a avut doar doi actori si totusi nu a fost deloc plictisitor!
      Multumesc inca o data pentru recomandare!
      Un start bun in luna iunie! ☺

      Delete
    3. Mă bucur că ți-a plăcut filmul. Uite că eu nu îmi mai amintesc aceste detalii, poate ar fi bine să-l revăd.
      O vară frumoasă și nu foarte călduroasă! :)

      Delete
  2. Sunt convinsa ca e interesant, ca psihologie (intre altele), dar e prea lent pentru mine. Singurele filme asiatice pe care am rabdare sa le urmaresc sunt unele dintre cele cu... cafteala. :)
    Multumesc pentru info.

    ReplyDelete
  3. Neaparat am sa-l trec pe lista cu filmele de urmarit! De la "Giuvaierul Palatului" citire, vorba ceea, am ramas placut surprinsa de cinematografia sud-coreeana...
    Multumim pentru recomandare si o saptamana buna!

    ReplyDelete
  4. Nu cred ca mi-ar placea sa privesc filme asiatice. Pe cele indiene nici sa nu le vad in ochi :))) cred ca unul din acesta as putea viziona, plus ca pare a fi unul interesant. Tin minte ca cand eram in clasa 11 priveam un serial chinez care imi placea mult. Zambete si bucurii iti urez eu. Liuba x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Filme indiene... cred că am văzut unul singur - Bride and Prejudice - pentru că era adaptare după una din cărțile mele preferate. În rest... cele coreene îmi plac mai mult, în general filmele asiatice oferă ceva diferit față de filmele de la Hollywood.
      Mulțumesc de urări, și tu să ai parte de multă bucurie, dragă Liuba! :)

      Delete
  5. Eu, dintre filmele asiatice, nu am putut sa ma uit decat la vreo doua de groaza, dar cred ca erau japoneze.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu nu mă uit la filme de groază. În schimb, mă impresionează poveștile asiatice de viață.

      Delete